2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fjärilskådaren
Bild för Fjärilskådaren
Möjlig Aspfjäril
Besvarad

Hej!

Det verkar som jag vid två tillfällen under juli har noterat en Aspfjäril i min punktlokal i Gullaskruv, men inte vid tider jag har gjort observationer. Därtill en hona, av hennes långa vita, obrutna band på nedre delen av de mörkblå vingarna att döma. Eftersom jag nu läser på Wikipedia (varför måste jag gå in på Wiki?) att Aspfjäril är ovanlig i hela landet, tänkte jag nu meddela detta fynd. Som till allt annat är otroligt vacker!

Jag vill på detta sätt också fråga varför vi inte har bättre tillgång till möjlig artbestämning via BILDER på dagfjärilar via denna hemsida? Hade jag inte haft en bok kallad "Fjärilar i färg" hade jag stått mig slätt i artbestämning för denna övervakning. Fjärilsgalleriet fungerar inte och de länkar som erbjuds utgår ifrån namnet på fjärilarna - inte bilder! Vad är det för vits med det för oss nybörjare?

Jag behöver knappast påpeka att något foto, än mindre fångst, av Aspfjärilen föreligger. Men lustigt nog såg jag henne första gången sitta på strykbrädan, bland blåa figurer av snäckor precis hennes egen storlek. Kaka söker maka.

Hälsar och undrar,

Christina

lars
Bild för lars

Hej, vi kommer göra om hemsidan ganska radikalt nu i vår (bland annat så den ska fungera bra på mobiler och läsplattor) och då skulle det kunna vara ett bra tillfälle att se om man kan ha andra varianter av sökningar i galleriet, till exempel på färg och storlek som du skriver. Det kräver en del jobb att få på plats men skulle definitivt kunna göra det, åtminstone på lite sikt. En hemsida som har den funktion som du efterfrågar (men inte riktigt alla våra arter) är denna i Finland: http://www.luontoportti.com/suomi/sv/perhoset/ Mycket trevlig och användbar tycker jag själv. Andra hemsidor som är användbara är http://lepidoptera.se och länkarna för varje fjäril som finns där. När det gäller fjärilsböcker rekommenderar jag Bo Söderströms "Svenska Fjärilar, en fälthandbok" som är jättebra! Bästa hälsningar, Lars

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter