4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Örjan Ljungmark
Bild för Örjan Ljungmark
Violettkantad guldvinge?
Besvarad

Vill ha denna fjäril till en hona av Violettkantad guldvinge men blir tveksam gällande utbredning i mitt landskap (Gästrikland)
M V H
Örjan

Leif Olsson
Bild för Leif Olsson

Hej, jag är tveksam till att det är en av violettkantad guldvinge. Jag stöder min teori på att den inre raden svarta fläckar på framvingen gör en markerad böj inåt, hos violettkantad är det en jämnare båge med mörka fläckar i den inre raden. Jag tycker mig även skymta en rad med vita fläckar på bakvingens undersida, dessa påminner om de fläckar man ser hos vitfläckig guldvinge. Därför anser jag att det är en hona av vitfläckig guldvinge.

Med vänlig hälsning, Leif

lars
Bild för lars

Hej, Jag blev osäker och kollade upp med Nils Ryrholm som kunde bekräfta att det faktiskt är violettkantad guldvinge, hona, trots allt. Ett rätt så knivigt exemplar. Även när man kollar med de bästa bilderna på violettkantad och vitfläckig på Lepiforum så har de inte riktigt bilder som matchar denna. Jag tycker dock man anar svarta fläckar med vita ringar runt på undersidan av vingen som stämmer bäst med violettkantad. Men ett knivigt exemplar. Bästa hälsn Lars

Leif Olsson
Bild för Leif Olsson

Hej, Där ser man hur fel det kan bli! Nu har jag lärt mig något nytt igen - lika intressant varje gång.

Med vänlig hälsning
Leif

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter