3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Gunborg Lundkvist
Bild för Gunborg Lundkvist
Rovfjäril/Rapsfjäril?
Besvarad

Hej!

Det är mycket trevligt att vi kan hjälpas åt här. Nu undrar jag om det är möjligt att med hjälp av denna dåliga bild (ny mobilkamera som jag inte behärskar ännu) kunna se om detta är rov- eller raps. Först var jag så säker som man kan vara ibland på rov, men nu tvekar jag, kanske raps?

Gick min slinga idag, 28 gr, inte så mycket fjärilar, det mesta vitfjärilar. En del rapsfjärilar som jag inte tvekade på. En hel del slitna silverstreckade pärlemor. Det är roligt när man ser en mindre guldvinge, för då behöver man ju inte tveka.

Hälsningar
Gunborg

Leif Olsson
Bild för Leif Olsson

Hej Gunborg,

Vi har inte rovfjäril här hos oss i Niemisel, men jag har sett sådana i Uppsala när vi varit där på besök. Nog tycker jag att det ser ut att vara en rovfjäril som du har på bilden. Mobilkameror i all ära (enkla att ta med sig), men nog föredrar jag min systemkamera i alla lägen (trots vikt och storlek).

Med vänlig hälsning
Leif

Tomas Bergsand
Bild för Tomas Bergsand

Hej, jag håller med Leif om att det är en rovfjäril. Vi hade 29 grader idag och noterade ovanligt många puktörneblåvinge. Det förefaller som att dess andra generation har ett mycket bra år.

Med vänlig hälsning
Tomas

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter