Nyheter

Kyla i maj kan ha ställt till det för dagfjärilarna

2020-07-03
Nyhet

Citronfjäril (vänster) och kartfjäril (höger, vårgeneration) är exempel på en vinnare och en förlorare så här långt år 2020 och dessutom för perioden 2010-2020 som helhet. 

Häromveckan gick det danska fjärilsatlasprojektet ut och uppmärksammade att det verkar vara en dålig fjärilssäsong i Danmark 2020.  Här i Sverige har det gjorts liknande iakttagelser på flera håll och det har diskuterats intensivt på bland annat Facebook. Samtidigt verkar det variera mycket över landet. I Norrland har det flugit en hel del makaonfjäril. Vårarter som grönsnabbvinge och citronfjäril verkar ha haft ett bra år. En del sommararter som slåttergräsfjäril och luktgräsfjäril ser ut att ha kommit igång sent i år men när de väl flyger kan det finnas en hel del av dem. 

Uppdaterade blanketter

2020-06-10
Nyhet

Rapportblanketterna har hängt med i ungefär nuvarande utseende sedan 2010 så nu var det dags att ändra innehåll, uppdatera namn & rödlistekategorier plus ändra vilka arter som vi vill få in foto på.

Ni hittar de uppdaterade slingblanketterna här: https://www.dagfjarilar.lu.se/hur-gor-man/slingprotokoll och de uppdaterade punktblanketterna här: https://www.dagfjarilar.lu.se/hur-gor-man/punktprotokoll. Båda finns som pdf och Excel-filer. Hittar ni några tryckfel så maila oss på dagfjarilar@gmail.com!

Hjälp till med forskning om bastardsvärmare

2020-06-08
Nyhet

Vill ni hjälpa till med forskning om bastardsvärmare? Nils Ryrholm vill gärna komma i kontakt med alla som kan hjälpa till!

EU:s Biodiversitetsstrategi för 2030

2020-06-05
Nyhet

Nu finns EU:s nya strategi för biodiversitet inför 2030 släppt.

Nu finns vi på YouTube

2020-06-02
Nyhet

Nu går det att prenumerera på våra filmer via YouTube. När vi har 100 prenumeranter kan vi heta dagfjarilar där - prenumerera & sprid gärna! 

https://www.youtube.com/channel/UCuHWDKG6uoViKqb_I7vo-Yg/

(Just nu - 5 juni - är vi 30 prenumeranter)

Sidor

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter