Nyheter

Se våra lokaler på hemsidan!

2022-11-21
Nyhet

Från och med nu går det att se alla lokaler på hemsidan! Alla registrerade lokaler ska gå att hitta i översikten. Saknar vi karta (eller har inte hunnit att digitalisera än) så kan den fattas i kartvyn men vi jobbar på att uppdatera men nya kartor efter hand. Saknar du din lokal eller vill justera kartan så hör av dig till dagfjarilar@gmail.com!  Alla lokaler som tillkommit de senaste 30 dagarna är markerade i rött. Det går faktiskt även att navigera till lokalerna om du vill besöka en ny lokal, prova att klicka på "Navigera hit".

 

Ny rapport om gräsmarker i Europas bergstrakter

2022-03-08
Nyhet

LIFE-projektet Oreka Mendian har just publicerat en rapport om hållbart brukande av gräsmarker i Europas bergsområden. Läs den [här]! 

Några av rubrikerna är:

  • 90% har försvunnit under 1900-talet.
  • Mindre än en sjättedel är skyddat av Natura 20.
  • 75% av markerna har ogynnsam bevarandestatus

Årsrapporten för 2020 klar

2022-02-26
Nyhet

Nu finns Årsrapporten för 2020 klar och du kan hämta hem den här som  [korrektur] . Hittar du fel i rapporten går det att ändra innan den går i tryck, maila oss i så fall gärna på dagfjarilar@gmail.com!

Nu jobbar vi vidare med rapporten för  2021! 

Hälsn Lars & Harriet

Uppdaterad snabbguide

2021-09-07
Nyhet

Nu finns en uppdaterad version av snabbguiden på hemsidan, du hittar den genom att klicka på bilden eller genom att gå till https://www.dagfjarilar.lu.se/hur-gor-man/viktiga-filer#snabbguide

 

Uppdaterad: Massor med sorgmantlar!

2021-08-20
Nyhet

(Klicka på bilden eller [här] för att se en animation av fynden i Sverige)

(Klicka på bilden eller [här] för att se en animation av fyndplatserna i Europa. Data nedladdat från gbif.org  https://doi.org/10.15468/dl.wfdnqk och kombinerat med fynd från Analysportalen)

Sidor

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter