Vad gör vi

Vare sig du redan är fjärilsentusiast eller nyfiken på att bli en, så finns det plats för dig inom Svensk Dagfjärilsövervakning!

Du kan välja att räkna fjärilar längs en slinga som du vandrar eller vid en särskild plats. Du upprepar räkningen några gånger över sommarhalvåret så alla arter har en chans att komma med. Tack vare att räkningarna utförs på samma sätt varje år kan man jämföra hur antalet fjärilar i Sverige ökar eller minskar över tid. Vill du veta mer om våra metoder så läs gärna vidare under Övervakningen.

En gång om året får du som övervakare en tryckt rapport med föregående säsongs alla observationer, trender över tiden för våra dagfjärilar och mycket mer. Vi skickar också ut annat material, bland annat burkar för fjärilsfotgrafering och klistermärken med årets fjäril. På flera ställen i landet finns det lokal verksamhet som du kan läsa om här på hemsidan. Saknar du det hos dig? Hör av dig så ser vi vad vi kan göra!

Vi gör vårt bästa för att tillämpa och sprida kunskap om resultaten från övervakningen. I menyvalet Allt om fjärilar kommer du att hitta aktuell forskning, bestämningstips, växter som passar bra för fjärilar och mycket mer.

Vill du att vi berättar mer om vad vi gör? Kanske hos dig? Kontakta oss gärna!

Fjärilskurs i Hamra, Halland. Foto: Susanne Åhrén

 

 

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter