3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mimetes
Bild för Mimetes
Sandgräsfjäril?
Besvarad

Har haft regelbundna besök av skogsgräsfjäril, pärlgräsfjäril och luktgräsfjäril under juli, 3 aug kom denna på snabbvisit. Jag tycker det liknar en sandgräsfjäril, undervingen är skadad så att ett "öga" från undervingens framsida tittar fram - liknar sandgräsfjärilen även om skogsgräsfjäril har liknande punkt på undervingens nedre del. Baksidan i övrigt liknar i alla fall sandgräsfj.

Christer Sjögren
Bild för Christer Sjögren

Hej! Javisst är det en sandgräsfjäril. Tyvärr sitter den nästan aldrig med utslagna vingar men det räcker att se undersidan för att kunna artbestämma den. Framvingens öga med vit prick i och bakvingens murriga teckning.
Trevligt att du har kungsmynta - enligt mig den bästa fjärilsperennen! Hoppas att du håller med?

Hälsn.
Christer i Alstad

Mimetes
Bild för Mimetes

Hej! Tack för svar! Jo, kungsmyntan är mycket populär, inte minst bland 100-tals humlor som ideligen tacklar bort fjärilarna när jag försöker plåta... Har dessutom lavendel och en korgblommig som också är bra. Tyvärr kom full blomning för tidigt, det verkar som den kalla våren försenade andra generationen av nässelfjäril, citronfjäril och påfågelöga och nu är det fortfarande gott om dessa men inga blommor.
En annan senblommande som är populär är kanadensiskt gullris som synes!

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter