4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Leif Olsson
Bild för Leif Olsson
Påfågelöga

Hej,

Det är roligt med dagar när det händer ovanliga saker. I dag var en sådan dag. Jag såg ett exemplar av påfågelöga för tredje året, inte i följd, utan någonsin hemma i Niemisel. Det var på min punktlokal. Bilden är tagen här hemma ett av de andra åren.

Med vänlig hälsning

Leif

judotter
Bild för judotter

Vilken prakt!
I morse lyckades jag för första gången fånga en påfågelöga. Blev vild i sinnet när jag såg den flyga förbi - till o med jag kunde se vilken art det var. For in i växtligheten med kameran - jagade smygande, tog ett tjugotal bilder. O var salig. Tills jag såg att makroobjektivet stod inställt på 0,5 m till oändligt istället för FULL. Bilderna blev därefter.

Nu kan jag njuta av din bild istället och i morgon göra nya försök.

Leif Olsson
Bild för Leif Olsson

Hej,

Det är en mycket praktfull fjäril. När man ser närmare på en fjärilsvinge kan man ju inte annat än förundras över naturens alla konstverk!

Jag lyckades ta en bild på en påfågelöga i dag. Jag använder personligen aldrig autofokusen när jag fotar natur, det är manuellt som gäller. Avståndsbegränsningen har jag länge tänkt tejpat fast på FULL, men det har inte blivit av ännu.

judotter
Bild för judotter

Moder Jord är oerhört generös ibland! Så vackert.

Ska testa i morgon, det är väl bara att börja vänja sig vid ett nytt arbetssätt. Använda avståndet mellan objekt och lins istället för autofokusen.
Tack för tipset.

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter