Sökes: Dagfjärilsövervakare till brandområdet!

2015-06-24

Nu när avspärrningen av det stora brandområdet  i Västmanland är hävd, finns ett unikt tillfälle att följa hur fjärilsfaunan utvecklar sig vartefter vegetationen återkommer på de brända ytorna. Därför uppmanar nu Länsstyrelsen alla länets natur- och fjärilsintresserade (och även intresserade i närliggande län) att starta egna övervakningspunkter för dagfjärilar på valfria platser i området (se bifogad karta)!

Dagfjärilsövervakningen ingår i den regionala miljöövervakningen i Västmanland, och går i korthet till så att man besöker sina punkter minst 3 gånger per säsong och registrerar alla dagfjärilar man ser under 15 minuter. Mer information finns på Svensk Dagfjärilsövervaknings hemsida, www.dagfjarilar.lu.se.

Om Du är intresserad, tveka inte att höra av Dig till Henrik Berg, 010-224 92 15, henrik.berg@lansstyrelsen.se, eller till Lars Pettersson, nationell koordinator för Svensk Dagfjärilsövervakning, 046-222 38 18, dagfjarilar@gmail.com.            

Detta riktar sig såväl till Dig som redan inventerar en eller flera punkter/slingor, som till Dig som är nybörjare på fjärilsområdet och vill göra en värdefull (och trevlig) insats för övervakningen av länets miljö. Det kan tilläggas att möjlighet till reseersättning finns för Dig som övervakar dagfjärilar utanför Din hemkommun.

Tack på förhand!

Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies   Om personuppgifter